Tijdens een rondje Wijckel valt het altijd op dat er heel wat rommel, zoals blikjes en flesjes, in de berm ligt.

Wij snappen niet hoe iemand het in zijn hoofd haalt om blikjes en flesjes in de berm te gooien, maar sommige fietsers en wandelaars kunnen zich daar blijkbaar niet druk om maken.

Werkgoep Griene Romte wel! Daarom hebben wij een plan bedacht om de bermen schoon te houden. Himmeldei met de schoolgaande jeugd is geen optie meer en als werkgroep vinden we het te risicovol om met groepen kinderen langs de weg te lopen.

As alternatief hebben we een adoptieplan bedacht. We verdelen de berm in en om Wijckel in stukken. Als vrijwilliger kun je een stuk berm adopteren. Met een plastic tas en een paar werkhandschoenen loop je pakweg eens per maand, of eens in de 14 dagen of zo vaak als je zelf wilt, het geadopteerde stuk berm langs en ruimt alle rommel op die daar in het zicht ligt. Slootwallen uitkammen hoeft niet en particulier terrein kan worden overgeslagen.

Het verzamelde plastic, blik en papier kan gewoon in de eigen grijze bak. Organisch materiaal en uitwerpselen van paarden en huisdieren vergaan vanzelf. Huisdiereigenaren zijn hier bovendien zelf verantwoordelijk voor.

Mocht dit plan je aanspreken en het lijkt je wat om een stuk berm te adopteren, geef dit dan even door aan Griene Romte via dit email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt hierbij direct aangeven naar welk stuk berm je voorkeur uitgaat. Kaartje met de verdeling van de berm-stukken

 

Griene Romte Wijckel

Joomla templates by a4joomla