Het Wikelerfeest 2019 begon al vroeg, op 8 juni, met de opwarmspelletjes en eindigde zondag 16 juni, traditioneel, met een tentdienst van de kerk.

Het was een SUPER FEEST!!!!

Wat hebben we een heerlijk feest gehad!

Klik hier voor het fotoalbum van het Wikelerfeest 2019

Opwarmspelletjes

Het feest begon al op maandag 8 juni met de opwarmspelletjes. Iedereen had een lijst met kleuren welke correspondeerde met een spelletje.
De kleur werd bekend gemaakt met een vlag in de kerktoren. Oké, de kleur was niet altijd even duidelijk en sommige vlaggen leken op een wimpel maar toch is het iedereen gelukt om elke keer op de juiste locatie te komen.

Van een viswedstrijd tot zandtoren bouwen en dan weer borrelhapjes maken, de Wijckelers zijn van alle markten thuis. Toch was het de Jachtlustweg/ Luinenburgpaed die deze spelletjes het beste hadden afgerond.

Donderdag

Op donderdag 19.00 uur trapten de kinderen het feest echt af met een waar Schaduwspel. Achter een wit scherm moesten ze schaduwen maken van o.a. sprookjes, beroepen of liedjes en de rest moest raden wat er uitgebeeld werd. Sommige ouders waren ook zo dapper en waagden een poging, het is toch lastiger dan je denkt!

Om 20.30 uur was het de beurt aan de volwassenen om hun buurt met een zelfbedachte 10 minuten act te vertegenwoordigen.
Ook dit jaar kwamen de meest uiteenlopende acts voorbij, de een nog grappiger en unieker dan de ander. De Du Toursstraat/ Festing ging er uiteindelijk, met hun rondje door Wijckel in de vorm van een zelfgemaakt Haka, met de eerste prijs van door. Wat wel lekker rustig bleek te zijn want sommigen hadden de rest van het weekend geen stem meer over!

Vrijdag

Vrijdagmiddag begonnen we met een high tea. Van jong tot oud zat in de stralende zon aan mooi gedekte tafels te genieten van een lekker kopje thee met zelf gemaakte brownies, cupcakes of sandwiches. Ondertussen werd er een kleine pubquiz gehouden waar ook een ronde over Wijckel in verwerkt was. Ook deze bleek soms lastiger dan in eerste instantie gedacht. Al met al was dit een zeer geslaagde middag!!

’s Avonds stond er de Parade op het programma; Met het Thema “de 20ste eeuw” wisten alle buurten een prachtige parade wagen  te maken. Ook hier was het weer goed, zodat er veel mensen kwamen kijken naar de verschillende “uitvoeringen”.

2019 Melodia als boerenkapel

Melodia zorgde voor de muzikale opvrolijking.
De jury had het erg moeilijk met het beoordelen maar de overwinning ging naar de Jeen Hornstra/ Iwert met hun versie van  de verschillende highlights uit de 20ste eeuw. De publieksprijs ging dit jaar naar de “poepers” van de Heerenhoogweg/ Vinkenburg.

Na de Parade werd het snel zeer gezellig in de feesttent, waar je verkleed mocht komen.  Velen hadden er gehoor aan gegeven, zo waren er o.a. de dikke en de dunne en verschillende hippies in de tent en stond Elvis achter de bar!

Tot laat werd er door gefeest, niet te laat natuurlijk want de volgende ochtend begon al vroeg de Bingo!!

Zaterdag

Bij de bingo zat de tent lekker vol en velen gingen met prijzen naar huis.

Door verschillende bedrijven uit Wijckel e.o. waren er weer mooie prijzen beschikbaar gesteld, natuurlijk nog onze dank daarvoor.

De zaterdagmiddag spelletjes waren voor dit jaar voor alle leeftijden, voor het eerste spel hadden de verschillende buurten dan ook in 5 verschillende leeftijdscategorieën deelnemers nodig.  Op een wipe-out baan moesten de deelnemers zich staande houden. Bij het 2e spel was het de bedoeling om een lijst met verschillende spullen bij elkaar te sprokkelen om daar het finale spel mee te spelen. Uiteindelijk was het de Sânmar/ Lynbaen die  op dit onderdeel niet te verslaan was.

Door het prachtige weer bleef iedereen lekker op de ijsbaan hangen om daar te genieten van een drankje of een ijsje. De kinderen speelden nog lang op de springkussens terwijl de koe van mts Terpstra klaar stond voor het “spektakel” van de dag het schijt je rijk!!!

Dorpsgenoot Kerst Bangma werd uitgeroepen tot Wikeler van het jaar.

2019 Wikeler van het jaar Kerst Bangma

Gefeliciteerd Kerst.

Nog voor de zon achter de bomen verdwenen was stroomde de tent goed vol voor de afsluitende feestavond! Dit jaar met de band Kings of Diamonds, wat een top band!

2019 Kings of diamonds

Het feest was dan ook echt zoals zij zelf op hun facebook pagina gezet hadden: van vroeg tot laat van links tot rechts iedereen deed mee.

Wat kijken wij als organisatie terug op een heel, heel erg geslaagd feest!  Iedereen bedankt die ons geholpen heeft op welke manier dan ook, samen hebben we dit feest gemaakt.

Namens de feestcommissie van Wijckel.

Joomla templates by a4joomla