Op 9 en 10 maart 2018 organiseerde muziekvereniging Melodia de 24-uurs muziekmarathon "De Toan Hâld Oan" in dorpshuis Irene.

Alle inwoners van Wijckel vereeuwigd

Muziekvereniging Melodia wilde graag wat doen voor Wijckel waar het hele dorp bij betrokken is. Hieruit ontstond het idee voor de ‘smoelenmuorre’, een muur waarop alle inwoners van Wijckel vereeuwigd zijn. Op die manier moest iedereen wel komen! Er werd een commissie samengesteld met leden van de diverse verenigingen en andere dorpelingen. De gehele organisatie nam ongeveer 6 weken in beslag en leidde tot de 24-uurs muziekmarathon.

Goed doel

Het is de bedoeling om de opbrengsten van de marathon in te zetten voor een goed doel: een nog nader te bepalen muziekproject voor het AZC in Balk. Bijvoorbeeld de aanschaf van muziekinstrumenten of het volgen van muzieklessen. De bewoners van het AZC hebben heel weinig instrumenten, maar gelukkig zijn er van veel fondsen al bijdragen en subsidies binnengekomen. Het zou heel mooi zijn als er uit het muziekproject tussen Melodia en het AZC bijvoorbeeld een concert komt. Afwachten dus, de muziekmarathon leeft in Wijckel, het is echt ‘mei en foar it doarp’.

Marathon volbracht

Vrijdagavond 9 maart om 22.00 uur startte de marathon met een gevarieerd muzikaal gezelschap, waarbij zoveel mogelijk mensen uit Wijckel, tegen geringe betaling, zich op de foto konden laten zetten voor de ‘smoelenmuorre’. Het was de bedoeling dat alle 645 inwoners op een soort Delfts blauwe tegeltjes van 11 bij 11 centimeter zouden komen te staan.

20180309 smoelenmuorre voorbeelden

Als voorbeeld waren al enkele "Melodianen" op een tegeltje vastgelegd. Als alles lukt wordt het een indrukwekkende wand.

De 24-uurs muziekmarathon werd een groot succes, het is gelukt om 24 uur de muziek door te laten klinken, met prachtige gevarieerde optredens, ook dankzij de belangeloze inzet van muziekverenigingen en andere bands uit de buurt.

Huldigigng Marrit Leenstra

Wijckel liep natuurlijk helemaal uit tijdens de huldiging van Marrit Leenstra.

20180310Foto smoelenmuorre MarritLeenstra

Uiteraard werd Marrit ook gestrikt om zich te laten vereeuwigen voor de smoelenmuorre, inclusief haar fel begeerde olympische medailles.

It giet oan

De smoelenmuorre is een feit, vele Wikelers hebben hun smoel laten vastleggen op de foto.
Voor wie verhinderd was werd op woensdag 21 maart alsnog de gelegenheid geboden dit te laten doen.
De teller staat op ongeveer 300.

Onthulling

De smoelenmuorre zal waarschijnlijk in juni onthuld worden, mogelijk tijdens Kleintje Wikeler.
De commissie heeft dit nog in beraad, meer informatie volgt nog.

Alsnog op de foto? Even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Christina (603407).

Joomla templates by a4joomla