Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - maart 2022 
Jaarvergadering, geboortebomen, hulp aan Oekraïne

Jaarvergadering 25 maart a.s.

Op vrijdagavond 25 maart 20.00u houdt Dorpsbelang Wijckel haar jaarvergadering in dorpshuis Irene, tegenover de kerk. Hoewel de laatste jaarvergadering nog niet zo lang geleden was, namelijk 1 oktober j.l., omdat toen door Corona voor 2 jaar ingehaald moest worden, is er nu een reguliere jaarvergadering. Naast enkele huishoudelijke zaken zoals het jaarverslag 2021, de financiën, bestuurssamenstelling zal er met de 4 werkgroepen Griene Romte, Historisch Werkverband, de website en A(ctiviteiten)team, teruggeblikt worden over 2021 en alvast vooruitgekeken worden wat in 2022 nog meer gedaan gaat worden. Agenda, jaarverslag 2021 en Notulen 1 okt 2021 zijn ook te lezen op deze website.
Tevens zal de stand van zaken verteld worden omtrent de herinrichting van het pleintje, de bloembakken op de Heerenhoogweg, mogelijke nieuwbouwwoningen en het beheer en onderhoud van het wandelpad bij het Slotermeer. Verder komt de nieuwe beheerder van de camping wat vertellen over de veranderingen en verdere plannen op de camping. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen, zowel tussendoor als op het eind.
Het Coehoornbos in Wijckel zal in juni 2022 vooral in het teken staan van het Iepenloftspul. Tegen het begin van de zomer komen er op 17, 18, 24 en 25 juni voorstellingen op het grote grasveld in het Coehoornbos. Een toneel, tribunes en een bezoekerstent zullen er o.a. verschijnen. Na een gedwongen stilstand van 2 jaar hebben de toneelvereniging de Bargebeck en Fanfareorkest Melodia aan het begin van dit jaar het repeteren weer herstart.
Na de pauze, en het formele deel van de jaarvergadering, zal het Iepenloftspul een presentatie geven over de stand van zaken en een klein stukje spelen van “de Bile yn Wicklewood” met een groot aantal spelers om alvast in de stemming te komen. De rode draad van het openluchtspel is de problematiek van een klein dorp waar verschillende groepen mensen verschillende ideeën hebben over hoe het verder zou moeten met het dorp.
Ook zullen er in totaal 8 vrijkaarten verloot worden en mocht u niet een van de winnaars zijn, dan kunnen er reeds kaartjes gekocht worden. Wel betalen met gepast geld.
Kom daarom in grote getale naar de jaarvergadering, het Iepenloftspul zal u verder warm maken.

Geboortebomen

2022 Geboorteboom Kjeld DeinumBegin maart zijn er door ons bestuur bij 7 gezinnen geboortebomen overhandigd met een zak vruchtbare aarde. De bomen zijn wederom gesponsord door Kwekerij Deinum, de Noordelijke Groenspecialist, aan de Heerenhoogweg. Onze grote dank daarvoor.
Een van de gelukkigen was de familie Deinum die dankzij Kjeld (zie foto) hun tuin kunnen verlevendigen. We gaan er wel van uit dat Kjeld dankzij de overvloedige perenoogst de traditie van zijn pake en heit over ruim 30 jaar voortzet en hem kunnen begroeten als nieuw bestuurslid Dorpsbelang.

Hulp aan Oekraïne

Ook in Wijckel zijn mensen actief om hulp te geven aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Zo zijn er verschillende mensen die hun 2e huisje op eigen terrein of vakantiepark hebben aangeboden voor tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen uit Oekraïne. De eerste mensen zijn zaterdagavond 12 maart opgehaald en hier reeds gearriveerd. Ze zijn aan het uitrusten en wennen dat het hier veilig is. Tegelijkertijd zijn ze erg bezorgd om het lot van hun familieleden die achtergebleven zijn, of zelfs vechten om hun land te verdedigen. Hun eerste indrukken over ons woongebied waren de vriendelijkheid en begroetingen van de mensen die ze op straat en in winkels tegenkomen. Dit geeft hun veel vertrouwen en veiligheid, en een kleine troost bij hun stress. De gemeente heeft intussen ook een 3-tal grote opvanglocaties geregeld waar 40-50 personen gehuisvest kunnen worden, o.a. hotel Welgelegen in Harich en de Oorsprong in St Niek. Verschillende mensen willen ook goederen, levensmiddelen en kleren geven. Hiervoor, en voor vele andere vragen, heeft de gemeente een aparte website gemaakt: www.defryskemarren.nl/oekraine
Verder kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 140514

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla