Eind september 2021 zijn op de Heerenhoogweg 'experimentele' verkeersremmers geplaatst.

Waarschijnlijk is het je al opgevallen, fleurige bloembakken op de Heerenhoogweg.

verkeersremmers heerenhoog 1

Het betreft hier echter geen bloembakken om het straatbeeld van ons mooie dorp op te fleuren, maar zogeheten 'verkeersremmers'.

Als gevolg van de vele klachten die bij dorpsbelang binnenkwamen over de overlast van te hard rijden en voorbij denderende landbouwvoertuigen in de bebouwde kom, is er eind oktober 2020 een gesprek geweest tussen dorpsbelang, onze dorpencoördinator Catharina Zeldenrust en een verkeersdeskundige (beide werkzaam bij de gemeente).
Tijdens dat gesprek is erop gewezen dat de verschillende wegverhogingen/drempels nauwelijks zorgen voor minder hard rijden. Er is toen nogmaals gepleit voor wegversmallingen.

verkeersremmers heerenhoog 2

Op donderdag 15 april 2021 is de gemeente, vertegenwoordigd door een verkeersdeskundige, de dorpencoördinator en wethouder Irona Groeneveld, komen kijken naar de verkeerssituatie in Wijckel. Wethouder Groeneveld bezit de portefeuilles Verkeer en vervoer en Beheer Openbare Ruimte.
Met krijt en rolmaat van de wethouder is concreet gekeken naar de meest effectieve plek voor grote stenen plantenbakken op de rijbaan van de Heerenhoogweg, met als doel de snelheid van het verkeer terug te brengen.
Als een soort experiment zijn er nu inmiddels 2 dubbele 'bloembakken' geplaatst, waarbij er gekeken zal worden of deze het beoogde effect hebben. Tevens wordt gekeken of ze eventueel herplaatst moeten worden, bijvoorbeeld dichter of verder van elkaar, en geen hinder veroorzaken voor inritten en het passeren van lange vrachtauto’s.

verkeersremmers heerenhoog 3

Mocht u op-/aanmerkingen hebben over de verkeersremmers, dan verneemt dorpsbelang dat graag van u (bijv. per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

Joomla templates by a4joomla