Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - maart-april 2021 
Verkeersmaatregelen, pleintje, wandelpad, nieuw bestuurslid

Verkeersmaatregelen

Donderdag 15 april is de gemeente met een verkeersdeskundige, de dorpscoördinator en wethouder Groeneveld komen kijken naar de verkeerssituatie en het pleintje in het centrum. Wethouder Groeneveld bezit de portefeuilles Verkeer en vervoer en Beheer Openbare Ruimte.
Met krijt en rolmaat van de wethouder is concreet gekeken naar de meest effectieve plek van grote stenen plantenbakken op de rijbaan van de Heerenhoogweg om de snelheid van het autoverkeer terug te brengen. Als een soort experiment zullen ze waarschijnlijk op 2 of 3 plekken worden geplaatst. Experiment omdat gekeken zal worden of het effect sorteert en of ze eventueel herplaatst moeten worden, bijvoorbeeld dichter of verder van elkaar, geen hinder mogen hebben voor inritten en het passeren van lange vrachtauto’s. Ook is gekeken naar het verkeer op de Menno v Coehoornweg. Vergeleken met de Heerenhoogweg is het daar wat rustiger, woonbebouwing is ook maar aan een kant en we horen daar wat minder klachten. Als meer bewoners toch klachten hebben, meld het dan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We kunnen daar dan ook, in overleg met de gemeente, proberen maatregelen te treffen.
Ook hebben we aandacht gevraagd om fietsverkeer op het veelgebruikte vrijliggende fietspad Wijckel-Balk altijd voorrang te geven op het autoverkeer. Het gaat daarbij om de kruisingen SanMar-Jachtlustweg, Munnikeleane-Jachtlustweg en Bargebekwei-Jachtlustweg. De haaientanden aldaar zouden niet op het fietspad moeten staan maar verplaatst moeten worden.

Inrichting Pleintje centrum

Op dezelfde donderdag 15 april is er ook gekeken naar mogelijkheden om het pleintje her in te richten. De gemeentemensen dachten met ons mee en van verschillende bewoners hebben we reeds suggesties ontvangen, waarvoor dank! Binnenkort zullen we verder overleg hebben met de afdeling Ruimtelijk Beheer om bijvoorbeeld te komen tot een eerste schets en de “mitsen en de maarren” op een rijtje te zetten.
Om niet te wachten op de daadwerkelijke uitvoering heeft de Stichting Mei & Foar Elkaer het initiatief genomen om het pleintje op bescheiden wijze alvast op te leuken. Met financiële steun van Dorpsbelang zijn er pallets tegen elkaar gezet met vrolijke bloempjes.

Wandelpad Slotermeer

Eerder gemeld is dat het beheer van het, in Coronatijd veel gebruikte, wandelpad langs het Slotermeer-Jachtlustweg-Balk-Lutsmond overgegaan is naar Dorpsbelang.
Onze werkgroep Griene Romte zal dat op zich nemen en ook zorgdragen voor de contacten met grondeigenaren, eventuele reparaties, extra bankjes of kunstwerken.

Nieuw bestuurslid

Als de jaarvergadering, die we hopelijk over niet al te lange tijd kunnen organiseren, akkoord gaat, zal Douwe Deinum deel uit gaan maken van ons bestuur. Zoals eerder gemeld, gaan Hanneke Dinkla en penningmeester Kees Zuurmond het bestuur verlaten, formeel bij de eerstvolgende jaarvergadering.
Rutger Bloemendaal zal dan worden voorgedragen als penningmeester, hij draait reeds enige tijd mee in het bestuur.
Douwe Deinum is geboren en getogen in Wijckel en zoon van een van onze oud-voorzitters.
Met deze wisselingen bestaat het bestuur weer uit 5 personen. Als dertigers zullen Douwe en Rutger zorgen voor een aanzienlijke verjonging van ons bestuur.

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla