Op zaterdag 16 maart 2024 geeft Piet Pont een interessante lezing over ruimtevaart en het Juice-project.

Ander leven in ons zonnestelsel?

Dorpsgenoot Piet Pont heeft al jaren fascinatie voor de ruimtevaart en is één van de vrijwilligers van de radiotelescoop in Dwingeloo.

Juice-project

Ongeveer een jaar geleden is ruimtesonde Juice (JUpiter ICy moons Explorer), een samenwerkingsproject van de NASA (Amerika) en ESA (Europa), richting Jupiter vertrokken om de grootste manen van deze planeet te onderzoeken.

Juice comes to life artist s impression

Jupiter, de grootste planeet in ons zonnestelsel, heeft 79 manen. De grootste vier (Callisto, Europa, Ganymedes en Io) werden in 1610 ontdekt door Galileo Galilei.
Deze manen bevatten elk meer water dan onze planeet onder een dikke ijskorst.

Juice mission

Wanneer de ruimtesonde in 2029 aankomt bij Jupiter zal deze minstens drie jaar lang Jupiter en de manen Ganymedes, Callisto en Europa onderzoeken.

Wetenschappers denken dat deze ijsmanen oceanen van water onder hun oppervlak verbergen. Water is een van de dingen die onze planeet aarde zo bijzonder maakt. Water is essentieel voor leven, en deze manen zijn dus fascinerende werelden om te onderzoeken!

Lezing/presentatie

Piet wil zijn interessse en enthousiasme graag met ons delen. Kom luisteren en kijken naar Piet's verhaal, begeleid met beelden en videos, en laat u meenemen in de ruimte.

Waar/wanneer: zaterdag 16 maart 2024 in dorpshuis Irene

Aanvang 20.00 uur, gratis entree.

Graag voor 15 maart aanmelden:

  • per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Whatsapp: nul zes 51688747
Joomla templates by a4joomla