Tot 1 november 2017 biedt gemeente De Fryske Marren de inwoners de mogelijkheid met korting reflecterende huisnummerbordjes aan te schaffen.

20170919huisnummersbuitengebied

Tot 1 november 2017 biedt de gemeente De Fryske Marren de inwoners in het buitengebied de mogelijkheid een reflecterend huisnummerbordje aan te schaffen. Door de helft van de kosten te subsidiëren, betalen onze inwoners slechts € 7,50 per bordje. Dit geldt alleen voor inwoners, die buiten de bebouwde kom wonen

112 – Als elke seconde telt

Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte wordt 112 gebeld. Als dan iedere seconde telt en hulpdiensten zeer snel bij het correcte adres moeten zijn, komt het heel vaak voor, dat er geen of slecht leesbare huisnummers zijn. Hierdoor verliezen hulpdiensten enorm veel kostbare tijd.

Het probleem

Oorzaken zijn dat huisnummers vanaf de weg niet goed zichtbaar zijn, omdat de afstand tot de woning te groot is, of omdat ze achter een struik of boom verscholen liggen, of aan de zijkant van de brievenbus of het huis.
Voor de hulpdiensten en betrokkene is het meer dan vervelend als ambulance, politie, brandweer of de huisarts bij het verkeerde huis staat.

De oplossing

Reflecterende huisnummerbordjes bij de oprit zorgen ervoor dat woningen dag en nacht goed vindbaar zijn.

Het aanbod

De gemeente vindt het belangrijk dat de hulpdiensten goed hun werk kunnen doen en biedt daarom eenmalig aan inwoners die buiten de bebouwde kom wonen, de mogelijkheid een reflecterend huisnummerbordje aan te schaffen. De kosten per huisnummer zijn €15,00. Daarvan betaalt de gemeente de helft. Als inwoner betaalt u dus €7,50.

Bestellen bij de gemeente

U kunt via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een reflecterend huisnummerbordje bestellen. Wilt u daarbij aangeven uw naam, uw adres, uw telefoonnummer, uw emailadres en het gewenste huisnummer. U kunt tot 1 november a.s. uw bestelling doorgeven.
Nadat de gemeente de bestellingen heeft ontvangen, geven zij dat door aan de leverancier. De gemeente informeert u vervolgens vanaf welke datum de bordjes afgehaald kunnen worden.

Uitlevering

De leverancier levert de bordjes vervolgens af bij een viertal winkels:
• Brattinga in Joure (voor de dorpen Terherne, Terkaple, Akmarijp, Goïngarijp, Snikzwaag, Broek, Joure, Haskerhorne, Oudehaske, Rottum, Sintjohannesga, Rotsterhaule, Ouwsterhaule, Ouwster Nijega, Oldeouwer, Rohel, Rotstergaast, Vegelinsoord)
• Nota in Sint Nyk (voor de dorpen Langweer, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug, Legemeer, Dijken, Doniaga, Idskenhuizen, Teroele,Tjerkgaast)
• DHZ Jos de Boer in Delfstrahuizen (voor de dorpen Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Echten, Bantega, Oosterzee, Follega, Eesterga en Lemmer)
• Bergsma in Balk (voor de dorpen Ruigahuizen, Harich, Elahuizen, Oudega, Kolderwolde, Bakhuizen, Mirns, Rijs, Oudemirdum, Nijemirdum, Sondel, Wijckel, stad Sloten, Balk)
U betaalt € 7,50 in de winkel.

Joomla templates by a4joomla