Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - juli-september 2021 
Jaarvergadering, pleintje, bloembakken, woonplan

Terugblik Jaarvergadering Dorpsbelang

Ondanks het slechte weer, waren er op vrijdagavond 1 oktober toch 50 belangstellenden aanwezig, waaronder 2 raadsleden (CDA en FNP).
Later, voor onze volgende jaarvergadering eind maart 2022, verschijnen er nog uitgebreide notulen.
Het was een levendige vergadering met veel discussie over met name de net neergezette plantenbakken op de Heerenhoogweg, de herinrichting van het pleintje in het centrum en een woningplan op het terrein van Roffel. 

Verkeersremmers Heerenhoogweg

Over de bloembakken had men zorgen of ze niet stuk gereden zouden worden, of ze wel tot minder snelheid van het auto- en vrachtverkeer zouden leiden, de grote landbouwvoertuigen niet te veel last zouden hebben (wat eigenlijk wel de bedoeling is) en of het fietsverkeer makkelijk en veilig langs het trottoir kan rijden.

Dorpsbelang stelt dat plaatsing en grootte duidelijk nog een experiment is, wellicht moet het anders en wordt het voorziene effect (snelheidsvermindering en meer veiligheid) nu niet, of nauwelijks, bereikt.

Herinrichting pleintje

Over het pleintje kwamen enkele vragen over het parkeren en de nieuwe inrichting.
In de Wikelflecht heeft Dorpsbelang reeds enige keren geschreven over de herinrichting van het dorpspleintje. Nu was de zorg: als geen parkeren mogelijk is op het pleintje, waar de auto’s dan gaan parkeren. Langs de kerk en richting Menno v Coehoornweg is er echter voldoende plaats, er komen daar 1-2 plaatsen extra. Ook wordt er een bord geplaatst waar verwezen wordt naar dorpshuis Irene, 100m verderop. Dit voor extra drukte bij zondagse kerkdiensten en/of begrafenissen. Welke en hoeveel bankjes er moesten komen, was ook nog een vraag.

Dorpsbelang wil zeker weten dat a. het autovrij maken geen overwegend bezwaar oplevert en dat b. de nieuwe inrichting met plantenbakken en bankje en zitbankjes eventuele aanpassing behoeft.
Wij zullen daarom trachten op deze website binnenkort een tekening te laten zien van de nieuwe inrichting.
We houden ons aanbevolen voor nadere suggesties en willen we vooral weten of er een principieel bezwaar is tegen het autovrij maken terwijl er parkeeralternatieven komen. Gaarne een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woonplan

Ook over het woonplan had men het nodige commentaar.
Op termijn zal het terrein van Roffel verkocht worden en is er wellicht woningbouw mogelijk, voor o.a. starterswoningen waarvoor een aantoonbare behoefte is vanuit het dorp. Het is de vraag of de naburige boer er geen last van zal hebben bij zijn vergunning, maar ook of het wel de goede plaats is voor woningbouw en of het niet op een andere locatie mogelijk is.
Een groepje geïnteresseerden inwoners zal daarom eerst in overleg met de gemeente treden om te bezien of woningbouw op de beoogde plek wel mogelijk is, de eventuele gevolgen voor de vergunning van de boer bespreken, of er andere locaties mogelijk zijn, gezien het nijpende woningtekort, met name voor jongeren en het andere beleid omtrent woningbouw mogelijk maken in kleine dorpen.

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla